2014. szeptember 16., kedd

Forráskód kezelés (for Oracle)

Érdekes alkalmazásra bukkantam az imént. Source Control for Oracle. Forráskód kezelésre nagyon sok megoldás létezik, ez azonban ennél jóval többet tud. Hétköznapi verziókövető rendszeren felül:
  1. könnyebben követhetem a séma változásokat (amit első látásra a grafikai felület hatékony megtervezésére alapoztak)
  2. ami sokkal jobb, hogy össze tudom hasonlítani az adatbázisban lévő forráskódot a repoban lévővel
  3. ha többen dolgozunk ugyan azon az adatbázison, egyszerűen lockolhatok objektumokat a magam részére. Ha valaki megpróbálja ezt szerkeszteni, akkor a szerver beszédes hibaüzenettel tér vissza
  4. ha viszont nem akarunk ugyan azon az adatbázison dolgozni, pillanatok alatt készíthetünk egy friss másolatot és mehet a munka (jól jöhet, amikor új ember száll be egy projektbe)
Nagyon tetszenek a fent felsoroltak. Főleg egy fast fresh copy megoldás érdekel, de azért erre már megvannak a megoldásaim. Ha választhatnék valamit, akkor build megoldásokat várok és SQL Developerbe a Mercurial támogatást. 


Hogy ne maradjon el a reklám sem, a fenti alkalmazás a redgate tulajdona, és $369-ért a Tiéd lesz 1db licensz és 1 év "gari"! De figyelem, érdemes elolvasni a a support / requirements részt is! Only "Windows Server 2003, Windows Server 2008, Windows Server 2012, Windows Vista, Windows 7, or Windows 8" - hoppá :/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése