2012. november 15., csütörtök

MongoDB release 2.2

Az első bejegyzésem óta foglalkozom a MongoDB-vel. Még egy előadás anyagot is összeállítottam, amit a kollégáknak előadok. A MongoDB jelen van minden jelentősebb online médiában, illetve közösségi hálón, mint a Twitter vagy a Facebook és a LinkedIn

Jól láthatóak, és nyílvánvalóan jól végzik a dolgukat, hisz a napokban jelentette be a 10gen (MongoDB mögött álló vállalat), hogy stratégiai megállapotást kötöttek az Intel Capital és a Red Hat (a Red Hat-al 2011 óta már volt megállapodása a 10gen-nek) cégekkel, melynek keretein belül befektetnek a vállalatok a MongoDB projektbe. A 10gen úgy publikálta, hogy a kapott összeget a MongoDB fejlesztésére, még jobb supportra és világszerte gyorsan növekvő communityra fordítja. Így legyen! 


“We are pleased to welcome Intel Capital and Red Hat as strategic investors”.
10gen elnöke 


A napokban jött ki a 2.2-es release, ami tartalmaz számos újítást is, mint pl a TTL collection, running by Windows service, további cluster támogatások, támogatja a bulk insert megoldást. Egy speciális index és a háttérben futó folyamat gondoskodik arról, hogy ha egy document ideje lejárt, akkor törlődnie kell. Ez perces bontásban működik. A TTL collection-ök cache feladatokra jól használhatóak, pl sessiont, logokat stb.. tárolni. További megoldásokkal támogatja a földrajzilag elosztott, vagy egyéb egyedileg partícionált clusterek megvalósítását. Autentikációs változások mellett vannak Windows specifikus újtások is, a kompatibilitás biztosítása érdekében. Pl a mongos.exe mostantól service-ként is tud futni. A mongo shell-t is tovább fejlesztették, amiben benne van a teljes Unicode támogatás. Lesz bulk insert művelet és még számos új dolog. Ezerrel dogoznak a srácok.



2 megjegyzés: